Історія кафедри

Історія кафедри з 1904 по 2022 роки

janovski-f-g

 

Кафедрой госпитальной терапии в 1904-1905 гг. заведовал профессор Феофил Гаврилович Яновский (1860-1928). В основном разрабатывал вопросы бактериологии, туберкулеза и нефрологии. 

До 80-річчя від дня народження. Людмила Йосипівна Олейникова (1923-2003)

aleinikova-2Професор, доктор медичних наук, заслужений діяч науки АМН СРСР, завідуюча  кафедрою госпітальної терапії в 1966-1981 роках. Людмила Йосипівна - наш чудовий і улюблений сучасник. В юності, вбираючи професію, вона стояла перед дилемою: музика, любов до якої прищеплювала мама, - і медицина, прикладом вірного служіння якої був батько. Медицина перемогла. У 1940 році вступила до Московського медичного інституту, займалася в науковому студентському гуртку під керівництвом академіка М.Д.Стражеска. Диплом з відзнакою. Розподіл на роботу в Одесу.

 

 

Далі 37 років життя віддані Одесі і її медичного інституту. Одеса завжди славилася фахівцями-кардіологами найвищого класу. Тут вчителями Людмили Йосипівна стали професора А.М.Сігал, Ц.А.Левіна, М.А.Ясіновскій, Л.К.Коровіцкій, прекрасний знавець електрокардіографії Г.Ф.Бойко. Під їх впливом вона сформувалася як лікар, вчений, педагог.

Мова сайту:

UA RU EN